Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Gevulde courgettebloemen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Neem bij voorkeur een visbouillon die u kunt stomen. In plaats van tarbot kunt u ook een andere stevige witte vis gebruiken. Verwijder voorzichtig de stamper uit de courgettebloem. Snijd de kleine groene courgette in een waaier. Zet voor het maken van de farce de mengkom van de keukenmachine, de vis, het eiwit en de room in de koelkast. Pureer eerst de vis, voeg vervolgens eiwit toe en dan de room. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Doe deze farce in een spuitzak met een royaal mondstuk, zodat u de courgettebloemen er mee kunt vullen. Doe dit voorzichtig daar de bloemen kwetsbaar zijn. Spuit de bloem half vol en schik de bloemen in een beboterde stoomschaal. Maak de saus door de visfond, de wijn en de vermout in te koken tot er een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid overblijft. Klop de creme fraiche erdoor en monteer de saus met de boter. Breng het geheel op smaak met dille, peper en zout. Breng in de stoompan de visbouillon aan de kook, zet er de courgettebloemen in en laat ze gedurende 10 minuten koken met afgesloten deksel. Leg ze daarna op de bordjes en giet de saus er omheen.

Serveersuggesties

Hulpmiddelen: Een stoompan, een stoomschaal, een mengkom en een spuitzak met een royaal mondstuk

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gevulde courgettebloemen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven