Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Gestoomde tarbot


Ingrediënten


Bereidingswijze


In een ruime pan water ter hoogte van je stoomrekje aan de kook brengen (hoeveel water hangt van je pan af en hoe hoog je stoomrekje is). Tarbot goed schoonmaken, schubben, kieuwen en darmen van de vis verwijderen. Tarbot op een bord leggen en insmeren met zout. De shiitakes in reepjes snijden. Lente-ui in stukjes van 3 cm snijden. Plakje gember in dunne reepjes snijden. De lente-ui, gember en shiitakes verdelen over de tarbot. Sojasaus overheen schenken. Stoom de tarbot op het bord ongeveer 25 minuten in de pan, gebruik een stoomrekje of iets anders om je bord op te leggen! (wanneer de vis van het graat loslaat, dan is de vis gaar). Als de tarbot bijna klaar is, in een wok de olie goed verhitten en de olie gelijk over de vis gieten (als de olie goed heet is geworden, dan zou je een knarsend geluid moeten horen zodra je de olie over de vis giet en anders was de olie niet heet genoeg geweest).

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gestoomde tarbot recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven