Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gegrilleerde zalm met kruidenboter recept
Gegrilleerde zalm met kruidenboter recept

Gegrilleerde zalm met kruidenboter


Ingrediënten


Bereidingswijze


De bieslook en de peterselie fijnhakken. Een ovenrooster met oliebestrijken. Maak eerst de kruidenboter. De boter zacht en romig roeren. Zout, peper en druppelgewijs de citroensap er door roeren. Tenslotte de groene kruiden toevoegen. Met natgemaakt plasticfolie er een rolletje van vormen, dit rolletje in het vriesvak leggen. De zalm met zout bestrooien en besprenkelen met citroensap, dit tenminste 10 minuten laten intrekken. De moten vis goed droogdeppen en bestrijken met olie. Ze op het rooster leggen en onder de grill zetten. De moten aan de bovenzijde grilleren, ze met een tang omdraaien en de andere kant ook met olie bestrijken. Deze kant gaar en lichtbruin grilleren De zalm is gaar als hij bij de graat nog enigszins oranje is gekleurd. De zalm op een voorverwarmde schaal leggen en van de kruidenboter 4 plakjes snijden Op elke moot zalm een plakje kruidenboter leggen en meteen serveren.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gegrilleerde zalm met kruidenboter recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven