Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gefrituurde scholfilet recept
Gefrituurde scholfilet recept

Gefrituurde scholfilet


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng de bloem met het ei en schenk geleidelijk en al kloppend het bier erbij. Roer tot een glad beslag en voeg de olie toe. Breng op smaak met zout en peper en laat het beslag ca. 15 minuten rusten. Was en snijd de citroen doormidden. Pers een halve citroen uit en snijd de andere helft in plakjes. Was de scholfilets, dep ze droog en druppel wat citroensap over de vis. Verwarm een laag frituurolie van ca. 2 cm in een dikke pan met een dikke bodem. Haal de scholfilets door het beslag en bak eerst de witte kant van de schol goudbruin. Keer de filets. Laat de filets uitlekken op keukenpapier en serveer ze met een schijfje citroen.

Serveersuggesties

Lekker met kropsla en gebakken aardappeltjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gefrituurde scholfilet recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven