Garnalen met karamelsaus en citrusdressing

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Doe de suiker in een steelpan en laat het op laag vuur karameliseren tot goudbruin.
    Snij de in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij in hele kleine stukjes.
    Blus de karamel af met 100 ml water.
    Breng de karamel opnieuw aan de kook en laat de gestolde karamel in het water smelten.
    Voeg de en toe en laat het 1 min doorkoken.
    Haal de pan van het vuur.
    Snij de in flinterdunne halve ringen en doe ze in een kom.
    Rasp de groene schil van de en pers de vrucht uit.
    Voeg het rasp, sap, , chilisaus en zout toe aan de ui.
    Pel de garnalen en verwijder de darmkanalen.
    Verhit de olie in een wok en voeg de garnalen en toe.
    Roerbak dit 2 min.
    Voeg de karamelsaus toe en roerbak het nog 1 min.
    Neem de pan van het vuur.
    Haal de blaadjes sla los en verdeel ze over een grote platte schaal.
    Verdeel de ui met citrusdressing en de garnalen met saus erover.
    Bestrooi met de basilicum en ’s.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • arachideolie en pinda is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vissaus en zoete chilisaus past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
85 kcal
4%340 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Garnalen met karamelsaus en citrusdressing