Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gamba’s met Parmezaanse poffertjes, basilicumolie en tomatencompote recept
Gamba’s met Parmezaanse poffertjes, basilicumolie en tomatencompote recept

Gamba’s met Parmezaanse poffertjes, basilicumolie en tomatencompote


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de gamba’s schoon. Pliceer de tomaten en snijd de kern eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Zet het sjalotje aan met een teentje knoflook in iets boter. Voeg de tomaat toe, zet op een laag pitje tot een droge compote ontstaat.

Blancheer de bladeren van de basilicum met een teentje knoflook, giet af en knijp de knoflook en de bladeren droog in een handdoek. Doe alles in de blender en voeg olie naar smaak toe. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de bloem, melk, de Parmezaanse kaas, gist en het ei in een bekken. Laat ongeveer een half uur rijzen. Bak van het beslag poffertjes.

Bak ondertussen de gamba’s, maar niet te hard anders is de kans op stug worden van de garnaal erg groot.

Maak de tomaten compote warm. Maak de sla aan met wat kruidenolie.
Verdeel de gamba’s over de borden, schep hierop wat van de tomaten compote en leg daarop een poffertje. Garneer af met de sla en wat kruidenolie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gamba’s met parmezaanse poffertjes, basilicumolie en tomatencompote recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven