Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gamba's met gebakken ui en knoflook recept
Gamba's met gebakken ui en knoflook recept

Gamba's met gebakken ui en knoflook


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de gamba's en dep ze droog. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in zeer dunne plakjes. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Verhit de helft van de olie en bak de plakjes knoflook heel licht bruin. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Voeg de uiringen aan de pan toe en bak ze al om scheppend in 4 minuten op een hoog vuur. Schep ze dan uit de pan. Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de gamba's omscheppens in 3- 4 minuten gaar (denk er aan niet te lang want dan worden ze een beetje taai). Voeg de sherry het citroensap de knoflook en de uien toe, voeg zout en peper naar smaak toe. Laat hetb geheel nog even doorwarmen en strooi de peterselie erover. Lekker bij gekookte rijst met stukjes rode paprika erdoor en gestoofde courgette.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gamba's met gebakken ui en knoflook recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Gamba's met gebakken ui en knoflook heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies

  • Deze gamba's kun je ook, als ze gebakken zijn, even in een minuutje in kookroom mee laten warmen. De smaak zal dan nog iets milder worden. Hou je van iets pittiger doe dan bij de kookroom (naar smaak)... Lees reactie
    Bezoeker gaf dit recept op 14 december 2015 4 uit 5 sterren
  • Er is maar een typering: heerlijk
    Bas-oskam gaf dit recept op 23 november 2013 5 uit 5 sterren
  • Super recept,vorig jaar gemaakt met kerst en omdat het een succes is gebleken maak ik ze dit jaar weer.
    Kaatje gaf dit recept op 15 december 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven