Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Forel in folie recept
Forel in folie recept

Forel in folie


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de forellen onder de stromende kraan af.
Leg 2 grote vellen aluminiumfolie op het werkvlak.
Bestrijk het midden met boter.
Snijd het lente-uitje in schuine ringetjes.
Kruid de binnenkant van de forellen met peper, zout, gemalen venkelzaad, neem de blaadjes van het takje dille en verdeel het hier ook over. Leg de vis op het midden van de folie en verdeel de lente-uitjes hierover, verdeel de boter in vlokjes, stop wat flinters in de buikholte en de rest over de vis.
Snijd de citroen in plakken en leg op de forel.
Vouw de zijkanten va het folie omhoog, besprenkel de forellen met wat witte wijn en vouw de folie dicht (eerst de grotere flappen omhoog), meerdere malen omvouwen en dan de zijkanten.
Vouw de pakketjes niet te strak zodat de lucht uit kan zetten. Leg de pakketjes in de warme oven en laat de vis in ca. 13.5 minuten gaar worden.
Open de pakketjes aan tafel.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit forel in folie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven