Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Dorade met tomaten-basilicumsaus recept
Dorade met tomaten-basilicumsaus recept

Dorade met tomaten-basilicumsaus


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Voorbereiding: Leg de doradefilet in een afsluitbaar bakje. Bestrooi ze met fijngesneden basilicumblaadjes en besprenkel ze met 8 eetlepels citroen of olijfolie. Draai er wat vers gemalen peper over. Laat de filets ca. 4 uur in de koelkast marineren. Doe de visbouillon in een pan en laat ze inkoken tot 1 deciliterl. Voeg de room met de gewassen en in stukjes gesneden pomodori tomaten toe. Laat dit 30 minuten langzaam inkoken onder voortdurend roeren. Wrijf de saus door de zeef, breng op smaak met zout en peper en voeg op het laatste moment de ragfijn gesneden basilicumblaadjes toe. Verhit in een koekenpan 4 eetlepels olijfolie, dep de doradefilets droog, verwijder de basilicumblaadjes en bestrooi ze met weinig zeezout. Bak de dorade filets in een hete grillpan (zonder olijfolie alleen de vis bestrijken met wat olijfolie) of koekenpan (met olijfolie) 1 minuut op de viskant en daarna 3 minuten op de huidzijde. Lekker met risotto en bijvoorbeeld geroosterde aubergines.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit dorade met tomaten-basilicumsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven