Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Dicht geschroeide tonijn met kappertjes en salie recept
Dicht geschroeide tonijn met kappertjes en salie recept

Dicht geschroeide tonijn met kappertjes en salie


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pluk van 1 bosje salie alle blaadjes. Verhit de plantaardige olie in een sauspan en frituur de blaadjes gedurende 10 seconden. Leg ze opzij. Hak de steeltjes fijn en meng met de olijfolie, het grof gehakte andere bosje salie, de hele kappertjes, geraspte citroenschil en sap en venkelzaad tot marinade. Verdeel de marinade in twee gelijke delen in kommen. Leg de tonijnsteaks in de ene kom en bedek ze met de marinade. Laat 30 minuten staan. Verhit een braadpan. Kruid op het laatste moment de tonijn met zout en peper naar eigen smaak. Haal de steaks uit de marinade en leg ze in de pan. Draai de steaks na 1 minuut om en laat opnieuw 1 minuut bakken. Haal de tonijnsteaks uit de pan en versier ze met de gefrituurde salie. Dien op met de rest van de marinade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit dicht geschroeide tonijn met kappertjes en salie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven