Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Campingmaal met vis en schaaldieren recept
Campingmaal met vis en schaaldieren recept

Campingmaal met vis en schaaldieren


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Maak de mosselen schoon, verwijder baardjes en gooi de schelpen weg die blijven drijven of open blijven staan. Zet kokkels (of andere schaaldieren) in koud water, zodat ze eventueel aanwezig zand kwijtraken. Verwijder ook hier openstaande exemplaren. Hak de ui en knoflook fijn, de tomaten in blokjes en de bleekselderij dun. Bereiding: Een hapjespan is ideaal voor dit recept, je hebt in ieder geval een pan nodig met een deksel. Doe een fikse scheut olijfolie in de pan. Voeg ui en knoflook toe en bak tot glazig. Voeg de tomaten en de bleekselderij toe, wat peper, en bak tot zacht. Voeg een greep tijm toe en pakweg twee glazen witte wijn. Voeg de schelpen toe, schud goed om, leg de visfilets op het mengsel en doe het deksel op de pan. Als de schelpen opengaan, is de vis ook gaar (wel even testen). Even proeven op zout, eventueel wat toevoegen en direct opdienen. Variatie op z'n Normandisch: gebruik droge cider i.p.v. witte wijn en voeg een scheut room toe met wat gehakte peterselie vlak voor het opdienen. Serveren met rijst of pasta. Dit recept kan eindeloos gevarieerd worden, ik maak het graag op vakantie in Frankrijk vanwege de beschikbaarheid van allerhande vis, schaaldieren en wat niet al. Snel klaar, gezond en lekker, wat wil je nog meer.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit campingmaal met vis en schaaldieren recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven