Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Bouillabaisse van Noorzeevis


Ingrediënten


Bereidingswijze


Fileer de tongen, maar houd de graten bij. Wie niet zo vlot kan fileren, vraagt dit uiteraard aan de vishandelaar, vraag dan wel de graten mee naar huis. Pel de garnalen en bewaar de pantsers en de kopjes. Snijd de ui, de sjalot, de look en de selderij fijn en stoof glazig in olijfolie. Snijd de chilipeper en de gember en doe ook deze er bij. Stoof nog even aan om alle smaken vrij te maken. Doe de graten en de garnaalkopjes bij de groenten. Laat even meestoven en doe er de in stukken gesneden tomaten bij. Dan mag ook de saffraan en de tomatenpuree erbij. Blus met de witte wijn en zet verder onder met water. Laat ongeveer 20 minuten rustig sudderen. Snijd intussen de groenten voor de garnituur in stukjes en fruit ze aan in olijfolie, gekruid met peper en zout. Breng de tongfilets, de sint-jakobsnootjes en de langoustines op smaak met olijfolie, peper en zout en rooster kort in een warme grillpan. Doe de gestoofde groenten in een grote kom, leg er de geroosterde vis en de garnalen op. Zeef er de visbouillon over en werk af met verse korianderpluksels.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bouillabaisse van noorzeevis recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven