Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Botervis met prei-pestosaus recept
Botervis met prei-pestosaus recept

Botervis met prei-pestosaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Halveer de preien in de lengte en snijd de helften in smalle halve maantjes. Breng de fumet met de wijn aan de kook en laat het mengsel tot ca. de helft inkoken. Voeg de prei toe en laat die zacht een paar minuten pruttelen, roer af en toe. Roer dan de crème fraîche en de pesto erdoor en laat de saus zachtjes 8 min. pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de vis aan beide kanten met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak de moten in ca. 2 min. per kant lichtbruin en gaar. Schep de saus op de borden en leg de vis erbovenop. Lekker met nieuwe aardappels. Dit gerecht kan ook gemaakt worden met kabeljauwfilet of roodbaars.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit botervis met prei-pestosaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Botervis met prei-pestosaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Heerlijk recept. Ik heb aan de pesto twee theelepels Harissa toegevoegd. De vis heb ik met truffelolie ingesmeerd. Wij gaan dit zeker vaker eten.
    FrankR gaf dit recept op 31 augustus 2013 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven