

Aurora kabeljauw
Ingrediënten
- een in 4 filets gesneden en ontveld staartstuk van 625 gram kabeljauw zonder graat
- 300 milliliter droge witte wijn
- 1 gepelde sjalot
- 0,5 theelepel ansjovis
- 0,5 theelepel tomatenpuree
- 125 gram gekookte gepelde garnalen
- 4 eetlepels dikke room
- peper
- zout
Bereidingswijze
Pocheer 5 minuten op een laag vuur. Leg de vis voorzichtig met een vismes in een vuurvaste schotel.
Doe de ansjovis, tomatenpuree en de garnalen bij het vocht in de pan en kook tot het volume is gehalveerd. Roer er room bij en verwarm tot een dik mengsel onstaat. Giet dit rond de vis.
Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 160 graden celsius, en laat dit 20 minuten bakken.
Serveersuggesties
Opdienen met gestoomde of gestoofde groenten.
Meer Recepten
- Kabeljauw met venkel6 porties
25 minuten
lekker_koken - Kabeljauw Bella Italia4 porties
30 minuten
hanstaal - Kabeljauw met kruiden en peperkoek6 porties
35 minuten
dorientje
Allergenen Informatie
Voor dit aurora kabeljauw recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Vis en schaaldieren
- Aurora kabeljauw