Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vegetarische spread recept
Vegetarische spread recept

Vegetarische spread


Ingrediënten


Bereidingswijze


De tartex in een kom met de melk verdunnen door te kloppen met een vork of iets dergelijks. Dan de eieren na elkaar kort mee kloppen. Alle overige ingredienten toevoegen en goed doorroeren. Besmeer de binnenkant van een glazen- of roestvrij-stalen potje met wat roomboter en bestuif de boter met rijstmeel of paneermeel. Vul het potje met de pastei-mix. Kook vervolgens de mix gedurende ruim een half uur au bain marie. Zorg ervoor dat er niet teveel warmte wordt toegevoerd, want dan kan er kookwater in het potje spatten. Laat het kookpotje staan, totdat het water is afgekoeld. Stort de in houd van het potje uit en laat het verder afkoelen. N.b.: Ik gebruik als kookpotje een roestvrij-stalen afvalbakje voor koffiepads.

Serveersuggesties

De spread kan worden verrijkt door het toevoegen van een fijn versnipperd sjalotje gebakken met een paar versnipperde cantharellen. Deze spread is echt bijzonder en heel lekker op brood of een volkorencracker.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit vegetarische spread recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven