Vega-pastete

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Maak een droog en een nat mengsel.
  2. Het droge mengsel:
  3. Meng in een schaaltje de , , boekweitgrutten, gistvlokken, kerrie, zout, rookkaas, en bami/nasi-kruiden.
  4. Zet het schaaltje even apart.
  5. Het natte mengsel:
  6. Vermeng de fijngehakte met de geraspte gember en de fijnverdeelde en bak het mengsel in de boter totdat de glazig en lichtbruin is.
  7. Week het in stukjes gesneden brood een paar minuten in de en knijp het uit.
  8. Doe het bij het gebakken sjalotmengsel en verwarm nog even door op restwarmte.
  9. Voeg dan toe:
  10. Een scheut , de sambal, de en het brood.
  11. Roer de massa en doe dan het schaaltje met het droge mengsel erbij.
  12. Roer door en kluts tenslotte de erdoor tot een smeuige massa ontstaat.
  13. Verwarm de oven voor op stand 175 graden Celcius.
  14. Bekleed de bodem van een springvormpje (16 cm diameter) met bakpapier.
  15. Smeer de bodem en de opstaande rand in met boter en bestuif de boter met rijst- of . 8Bak de pastete in het midden van de oven op een rooster in 45 minuten bruin en gaar.
  16. Controleer de gaarheid met een satepen!
  17. Bak de eerste 30 minuten de pastete onbedekt en de rest van de baktijd afgedekt met een glazen ovenschaaltje om uitdrogen te voorkomen.
  18. Zet een braadslede onder de springvorm om het eventuele lekvocht op te vangen.
  19. Laat de springvorm een paar minuten afkoelen en stort dan de pastete uit.
  20. Laat de pastete verder afkoelen in de koelkast in een afgesloten bakje.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek en groentebouillon
  • paneermeel, sambal oelek, bruin brood, groentebouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bruin brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in bruin brood
  • paneermeel, bruin brood, groentebouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel, bakboter, bruin brood, groentebouillon
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek en bruin brood
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena en mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bruin brood en groentebouillon
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
91 kcal
4%546 kcal
Vetten
2 g.
3%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vega-pastete