Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Bakplaat
  • Staafmixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Zet de oven op hetelucht 180 graden.
    Halveer de tomaatjes leg ze op de bakplaat, besprenkel met en een scheutje en laat ze 30 min in de oven staan.
    Kook de pasta volgens verpakking.
    Maak zelf tapenade door de teentjes , zongedroogde tomaatjes, en ongeveer 80 ml te pureren in de keukenmachine of met een staafmixer.
  2. Voeg aan het eind ongeveer 25 a 30 gram pijnboompitjes toe en een snufje zout.
    Was en droog de spinazie bladeren.
    Rooster kort de rest van de pijnboompitten.
    Snijd de feta in blokjes.
    Leg de spinazie op de borden.
    Meng de tapenade door de pasta.
    Schep de pasta in het midden van de spinazie bladeren.
    Verdeel de feta stukjes erover heen.
    Verdeel de halve cherrytomaatjes erover heen.
    Strooi de geroosterde pitjes erover heen.

    Suggesties:

    Pijnboompitjes om te roosteren voor over de pasta kun je ook vervangen door zonnebloem- en pompoenpitten of meerdere pitten samen roosteren.

    Eventueel zijn olijven toe te voegen, als laatste over de pasta strooien.

    Als de tapenade droog is kun je evt.
  3. iets kookvocht toevoegen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
497 kcal
24%994 kcal
Vetten
12 g.
17%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%2 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vega pasta