Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Risotto met prei, wilde paddenstoelen en pompoenmaantjes recept
Risotto met prei, wilde paddenstoelen en pompoenmaantjes recept

Risotto met prei, wilde paddenstoelen en pompoenmaantjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maken van de bouillon:
Snijd ongveer 10 cm van het groene gedeelte van de prei en bewaar de rest. Snijd de wortel en de ui in grove stukken. Doe alles samen in een kookpot en giet 1 liter water over de groenten. Kruid met zout en voeg de peperkorrels toe.
Laat 1 5 minuten koken.
Zeef de bouillon.

Pompoen:
Snijd de pompoen in maantjes van ongeveer 2 cm dik (niet schillen).
Leg de maantjes met de schil naar beneden op een ingevette bakplaat en kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout.
Bak de maantjes 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Risotto:
Snijd de rest van de prei in dunne ringen.
Breng de bouillon aan de kook.
Verhit wat olie in een pan en stoof de prei met de knoflook. Voeg de rijst toe en laat even meebakken.
Voeg de witte wijn toe en laat 5 minuten stoven.
Voeg beetje per beetje de warme bouillon toe en laat steeds de bouillon volledig opgenomen worden alvorens weer bouillon toe te voegen.
Wanneer de rijst 'al dente' is, kruiden met peper en zout. Voeg de bladpeterselie en de mascarpone toe en 3/4 van de Parmezaanse kaas en roer alles door elkaar.

Paddenstoelen:
Reinig de paddenstoelen (niet met water maar met een borsteltje) en snijd in grove stukken.
Verhit wat olie en bak de paddenstoelen. Kruiden met peper en zout.

Serveren:
Serveer de rijst op een bord. Schep de paddenstoelen er bovenop en omring de rijst met pompoenmaantjes. Strooi er wat Parmezaanse kaas over.

Serveersuggesties

Je kan de wijn vervangen door bouillon. Niet zoveel tijd? Gebruik dan kant en klare groentebouillon.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit risotto met prei, wilde paddenstoelen en pompoenmaantjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven