Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Quiche met ricotta recept
Quiche met ricotta recept

Quiche met ricotta


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Meng in een kom de bloem met de boter, het ei, 2 eetlepels koud water en een mespuntje zout, Kneed het tot een soepel deeg. Vorm er een dikke worst van en wikkel die in plasticfolie. Laat het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Snijd de deegworst in dunne plakken en beleg er de taartvorm mee, ook de randen. Druk de plakken tegen elkaar. Zet de taartvorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt. Klop in een kom de eieren met de ricotta en parmezaanse kaas los. Meng er de gedroogde tomaten en zout en peper door. Verwarm in een koekenpan de olie en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de rucola toe en bak het al omscheppend ca 2 minuten tot de groente begint te slinken. Meng de rucola door het eimengsel. Schep de vulling in de vorm en strooi er de pompoenpitten over. Bak de taart middenin de oven in 30 minuten goudbruin. Laat hem voor het aansnijden 10 minuten rusten. Lekker met een tomatensalade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit quiche met ricotta recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven