Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pompoensoep recept
Pompoensoep recept

Pompoensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de pompoen, winterpenen, zoete aardappelen, en snijd deze in grove stukken. De lente uien ontdoen van hun worteltjes, wassen en in stukjes snijden. De uien pellen en in grove stukken hakken,zo ook de knoflook.
Doe de olijfolie in de pan en doe de uien, gember en knoflook erin. Laat dit even roerbakken, doe dan de zoete aardappelenen de pompoen erbij. Na ongeveer 5 minuten afblussen met een liter water.
Doe nu de winterpeen en de bosuitjes erbij. Even goed doorroeren. Vervolgens de laurierblaadjes, nootmuskaat, kerrie, komijn, cayennepeper, rozemarijn, bouillonblokjes en kaneel erdoor roeren.
Laat dit ongeveer 4 5 minuten zachtjes koken. doe 10 min. voor tijd de fijngehakte koriander erbij. En tot slot de kookroom, laat even een paar minuten mee pruttelen.

Serveersuggesties

Lekker met naanbrood, EET SMAKELIJK!

Allergenen Informatie

Voor dit pompoensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven