Pompoenpannenkoeken

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snij de in kleine stukjes.
  2. Als je geen stukjes in je pannenkoeken wilt, verwijder dan de schil van de (die wordt wel zacht, maar blijft herkenbaar in de pannenkoeken).
    Kook de totdat die helemaal zacht is.
    Giet de af en prak met een vork tot het een zacht, smeuiig geheel is.
    Maak het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking (je kunt een deel van het water vervangen door melk).
    Voeg de geprakte toe en roer er (eventueel) 1 - 2 extra doorheen.
    Voeg de toe en voeg naar smaak suiker toe (tenzij je er hartige pannenkoeken van wilt maken, laat de suiker dan weg).
    Verhit boter/olie in een koekenpan op hoog vuur (op mijn electrische kookplaatje moet dit op de hoogste stand).
    Schep steeds een soeplepel beslag (eerst roeren!) in de pan.
  3. Draai de pannenkoek om als die aan de bovenkant droog begint te worden en niet meer vastplakt aan de pan.
    Bak de pannenkoeken aan beide kanten, zodat ze lichtjes bruin beginnen te kleuren.

    Voor een nog zoetere variant, kun je geprakte banaan (ong. 2 stuks) aan het beslag toevoegen.
25
25
25

Variaties op Pompoenpannenkoeken

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pompoenpannenkoeken
VariatieAantalGang
Pompoenpannenkoeken1Herfst

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
292 kcal
14%1168 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
52 g.
20%208 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pompoenpannenkoeken