Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Patisson met pikante tahoereepjes recept
Patisson met pikante tahoereepjes recept

Patisson met pikante tahoereepjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


De patissons wassen en in ruim water ca. 15 minuten koken. Uit het water nemen en afspoelen met koud water. Een kapje (met steeltje) erafsnijden, plus een stukje van de onderkant om ze neer te kunnen zetten, De patissons uithollen met een Parijs aardappellepeltje, het zaad (of een deel ervan) weggooien en de vulling kleinsnijden (even laten uitdruipen). De tahoereepjes kleiner hakken en in een eetlepel vloeibare becelboter aanbakken. Vermengen met 2 3 eetlepels gekookte rijst, 1 2 eetlepels pittige tomatensaus en de patisson-vulling. Een platte ovenschaal licht invetten en op de bodem in dunne plakjes gesneden courgette en tomaat leggen. De patissons naast elkaar er tussen zetten in een holletje en de patissons vullen met het tahoe-rijstmengsel (er mag gerust een bergje opkomen). Nog wat tomatensaus er overgieten en de kapjes van de patisson er opzetten. Is er nog wat vullling over, strooi het er omheen. Het geheel ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden C zetten.

Serveersuggesties

Serveren met gekookte rijst en een groene salade. Ik had laatst een rest gekookte gele feestrijst (indische keuken) over en heb dit gebruikt. Dit was heel lekker. Overigens: je kunt de hele patisson opeten, op het steeltje na.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit patisson met pikante tahoereepjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven