Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pasta met aubergine recept
Pasta met aubergine recept

Pasta met aubergine


Ingrediënten


Bereidingswijze


Aubergines in blokjes snijden en royaal met zout bestrooien en in vergiet zo'n 30 minuten laten staan. Pijnboompitten ongeveer 3 minuten roosteren in koekenpan zonder boter of olie.
Blaadjes van de takjes basilicum "ritsen". Knoflook fijn snijden.
Als de 30 minuten voorbij zijn, de aubergine uitdrukken, zodat overtollig vocht eruit loopt. Verhit 4 eetlepels olie. Aubergine in ongeveer 5 minuten goudbruin bakken en laten uitlekken op keukenpapier. Rest van de olie verhitten en de knoflook 2 minuten fruiten. Pastasaus er aan toevoegen. Ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar koken. Af gieten en de saus erdoor mengen. Schud dit mengsel in een mooie grote schaal, schep de aubergines, pijnboompitten en ricotta erop. Scheur de blaadjes basilicum in stukken en strooi die erover.

Serveersuggesties

Onze kinderen vinden dit een erg lekker gerecht.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pasta met aubergine recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven