Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Paddenstoelenrisotto met geitenkaas recept
Paddenstoelenrisotto met geitenkaas recept

Paddenstoelenrisotto met geitenkaas


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit 1-2 eetlepels olie en bak hierin de paddenstoelen met een snufje zout 6 minuten onder regelmatig roeren. Zet de paddenstoelen apart. Verhit 1 eetlepel olie met 25 gram boter in een wijde pan met dikke bodem en bak hierin de sjalotjes 3.5 minuten. Voeg de rijst toe en blijf roeren tot alle korrels glanzen. Schenk de wijn erbij en roer tot de rijst de wijn heeft opgenomen. Schenk dan in gedeelten (circa 1 deciliter per keer), onder voortdurend roeren, de hete bouillon in de pan. Blijf roeren tot al het vocht is verdampt en voeg dan pas weer nieuwe bouillon toe. Herhaal deze handelingen tot de bouillon is opgebruikt (houd 4 eetlepels achter) en de risotto gaar is (de korrel heeft dan nog een beetje beet, maar is wel gaar). Dit duurt ongeveer 20 minuten. Neem de pan van het vuur en roer er 4 eetlepels bouillon, 25 gram boter, de paddenstoelen, de geitenkaas en de rucola door. Breng op smaak met zout en peper.

Serveersuggesties

In plaats van verse paddenstoelen kunt u ook gedroogde gebruiken. Neem dan 40 gr. gedroogde paddenstoelen (boleten, cantharellen of morilles of een mix) en week ze circa 30 min. in ruim heet water. Laat ze uitlekken en snijd ze in reepjes. Bak ze zoals in het recept beschreven staat. Gooi het weekvocht niet weg, dat heeft heel veel smaak. Zeef het weekvocht door een doek en gebruik het in de risotto.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit paddenstoelenrisotto met geitenkaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven