Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Linzensoep recept
Linzensoep recept

Linzensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de ui en de (winter) wortel in kleine stukjes.
Verhit een flinke klont boter in de soeppan en voeg ui en wortel toe, met wat zout. Pers de knoflook in de pan. Zet het vuur laag en blijf voortdurend roeren.
Snijd de aardappel in kleine blokjes (van ca een halve centimeter).
Voeg de linzen, het water, de aardappelblokjes en flink wat dille toe.
Verhoog de temperatuur en breng het geheel aan de kook onder regelmatig roeren.
Laat op laag vuur een tijd doorsudderen met het deksel op de pan, zo nu en dan roerend, tot de linzen gaar zijn (ca. 30 min).
Voeg naar smaak meer zout en dille toe.

Serveersuggesties

Om de kooktijd te verkorten kan je de linzen van tevoren wellen.

Allergenen Informatie

Voor dit linzensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven