Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kerriesaus a la simple recept
Kerriesaus a la simple recept

Kerriesaus a la simple


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


Sjalot fijnhakken. Boter smelten. Sjalot en kerriepoeder toevoegen en 5 minuten zachtjes smoren in de boter. Bloem erdoor roeren en even verwarmen. Bouillon erbij schenken. De saus al roerend aan de kook brengen en als de saus 'glad' is op restwarmte nog een paar minuten doorverwarmen. De saus op smaak afmaken met room en een scheutje smaakversterker.

Serveersuggesties

Lekker bij gekookte aardappelen en gestoomde witte-,gele- of groene kool. Geef er per persoon twee gebraden soja worstjes van tivall bij. (de worstjes zwellen bij het braden op, maar ze slinken weer als ze met water worden geblust). I.p.v. aardappelen kan ook gare (zachtkokende) zilvervliesrijst worden geserveerd.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kerriesaus a la simple recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven