Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kaaspate recept
Kaaspate recept

Kaaspate


Ingrediënten


Bereidingswijze


De oven voorverwarmen op 160 graden C.  Bestuif de plakjes rookkaas met bloem, leg ze op elkaar en snijd ze in reepjes. Verklein de reepjes tot "vierkantjes". De bloem voorkomt het aan elkaar kleven van de plakjes. De paprika over een grove rasp halen en de sliertjes naar keuze met een mes inkorten. De paprika doorbreekt, t.g.v. de "vrolijke" kleur de natuurlijke saaiheid van de pate-textuur en laat dan ook bij het doorsnijden een aanmerkelijke verbetering van de struktuur zien. De sjalotten fijnsnijden en samen met de fijngeknepen en gehakte knoflookteen en de geraspte gemberwortel in de boter smoren. Zodra de sjalotten glazig zijn de kerrie en de sambal erdoor roeren en laten staan op restwarmte. In een mengkom, met de staafmixer, de volgende bestanddelen mengen: Speltmeel, volkorenbloem, kaas (niet de rookkaas), eieren, melk, mosterd, zeezout en de gesmoorde sjalotten. Zodra de massa smeuig is er de fijngehakte peterselie en de rookkaas/paprika-snippers door roeren. (niet met de mixer). Op smaak maken, indien gewenst, door het toevoegen van maggi of een andere smaakversterker. De bodem van een kleine springvorm (16 cm diameter) bekleden met bakpapier. De bodem en de opstaande rand invetten met boter of olie en bestuiven met paneermeel of rijstbloem. De pate in de vorm doen en deze in het midden van de voorverwarmde oven plaatsen. De pate kan natuurlijk ook in een gewoon bakblik worden gedaan. Als de oven de mogelijkheid biedt, als volgt verwarmen: 40 minuten op onder- en bovenwarmte. 5 minuten op alleen bovenwarmte. 5 minuten op aleen onderwarmte. Anders gewoon 50 minuten bakken. De vorm een paar minuten laten afkoelen. De springvorm openen en de pate uitstorten op een mooi bord. Vergeet niet het bakpapier te verwijderen! Tenslotte de pate in de koelkast zetten om verder te laten afkoelen.

Serveersuggesties

De pate kan dun worden gesneden voor broodbeleg. Als dikkere plak kan ze met een beetje boter of olie prima worden gebakken in een pannetje met een anti-aanbaklaag en kan als zodanig worden geserveerd bij de maaltijd.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kaaspate recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven