Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Harira recept
Harira recept

Harira


Ingrediënten


Bereidingswijze


Je kan witte bonen en kikkererwten uit een potje gebruiken maar ik vind het lekkerder om de gedroogde variant te nemen omdat ik op die manier al een heerlijke bouillon kan trekken tijdens het koken van de bonen en erwten. Week ze eerst een nacht in ruim water. Giet dat water vervolgens weg en zet de peulvruchten met vers water, bonekruid en voldoende bouillon(blokjes of -poeder) op het vuur. Voeg hele stengels inclusief het blad van de bleekselderij toe, deze kan je er na een uur of zo weer uitvissen, ze hebben dan hun smaak achtergelaten. Als de peulvruchten op staan in een grote pan met dikke bodem olijfolie gieten. Hierin de kleingesneden uien zacht laten worden. De knoflook toevoegen. Daarna de gemalen gember, zwarte peper, kurkuma, chilipoeder, paprikapoeder, gemalen koriander en kaneel toevoegen. Goed doorroeren om aanbranden te voorkomen. Voeg nu de in stukjes gesneden aardappelen, pompoen, wortel, bleekselderij en de linzen toe. Even goed roeren en dan de gekookte peulvruchten met het kookvocht erbij doen. Het vuur laag zetten en alles nog ongeveer 45 minuten doorkoken. Voeg eventueel meer water toe. Tien minuten voor de soep klaar is de vermicelli toevoegen. Serveersuggestie: Soldaatjes erbij: boterhammen (het liefst een paar dagen oud en zuurdesem voor de liefhebbers) in reepjes snijden en in een hete koekepan in olijfolie bakken tot ze aan beide zijden lekker krokant zijn.

Allergenen Informatie

Voor dit harira recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Harira heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 1 recensie

  • Het lijkt me een lekker dikke gevulde groentensoep, maar het is natuurlijk geen echte HARIRA, zoals bedoeld in de Marokkaanse traditie. In een echte harira horen zeker geen pompoen,aardappelen en bon... Lees reactie
    Amber gaf dit recept op 1 januari 2008 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven