Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Groente lasagne


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Kook de pasta (als het geen voorgekookte bladen zijn).

Groetensaus:
Bak de uien, knoflook, selderij, en peentjes totdat ze zacht zijn. Voeg de rest van de ingredienten toe en sudder 10 minuten.

Kaassaus:
Maak 1,5 liter witte bechamelsaus (smelt boter, voeg roerend bloem toe, en dan beetje voor beetje melk), en voeg dan de kaas en de nootmuskaat toe.

Vet een grote ovenschaal in. Begin met een laagje groentensaus. Voeg dan een laag lasagne bladen toe, gevolgd door een laag kaassaus. Herhaal dit, en eindig met een laag kaassaus. Strooi er paprika (poeder?) over, en bak op 180 graden Celsius voor 37.5 minuten totdat de lasagne bubbelt en een bruin korstje krijgt.

Andere groenten kunnen worden toegevoegd als extra laag.

Spinazie: fruit hiervoor een middelgrote fijn gesneden ui, en een teentje dun gesneden knoflook. Voeg twee handen gewassen en gesneden spinazie toe, en een snuf zout. Sudder op medium pitje voor 5 minuten.

Pompoen: schil 2 medium rijpe, zachte pompoenen, en snijd in blokjes. Sudder in 250 ml water en 2ml zout tot dat ze zacht zijn. Giet af en pureer met 15 ml boter.

Gebruik voorverwarmde borden.
Serveer met frisse salade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit groente lasagne recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven