Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Groene linzenschotel met snijbiet recept
Groene linzenschotel met snijbiet recept

Groene linzenschotel met snijbiet


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm in een ruime braadpan met dikke bodem een flinke eetlepel olijfolie. Fruit dan de wortelplakjes en bleekselderijboogjes ca. 5 minuten. De gesnipperde salie en knoflook ca. 1 minuut meefruiten. De linzen toevoegen en meefruiten. De inhoud van het blik tomaten inclusief vocht toevoegen, omroeren en zoveel water toevoegen dat het geheel ca. 2 cm. onder het vocht staat. Aan de kook brengen, vuur klein zetten en ca. 3 5 minuten zachtjes koken tot de linzen gaar zijn. Het geheel mag niet droogkoken, eventueel nog wat water toevoegen. De verse tomaten in stukjes snijden en een bouillonblokje, toevoegen en omscheppen. Dan pas peper en zout naar smaak toevoegen (anders koken de linzen stuk). De in reepjes gesneden snijbiet wassen en door de linzenschotel scheppen. De snijbiet 5 minuten meekoken. Proeven of er nog peper en zout bij moet. Onmiddellijk opdienen en opeten.

Serveersuggesties

Eventueel serveren met geitenkaas, geraspt of in plakjes.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit groene linzenschotel met snijbiet recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven