Gevulde courgettes met champignons en quinoa

Ingrediënten

+ -
print

Gevulde courgettes:

Gevulde champignons:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de gevulde ovenklaar, begin dan aan de zodat ze tegelijk in de oven kunnen.
  2. Bereiding courgettes:
  3. Verwijder het kroontje en de pitjes van de .
  4. Snijd ze dan in kleine stukjes.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  6. Was de en snijd ze in de lengte doormidden.
  7. Schep met een kleine lepel voorzichtig het vruchtvlees eruit en snijd dit in stukjes.
  8. Snipper de en knoflook fijn.
  9. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en roerbak hierin de en knoflook en in stukjes gesneden .
  10. Voeg dan de stukjes tomaat, , gesneden jalapeño (eventueel zonder pitjes) en stukjes courgette toe.
  11. Breng op smaak met .
  12. Bak dit nog 1 minuut op een matig vuur.
  13. Schep het mengsel in de uitgeholde en doe de (wat losgeklopt met een vork) erover.
  14. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze ongeveer 30 minuten op 180 graden Celsius.
  15. Bereiding champignons:
  16. Wrijf de schoon en haal de steeltjes er voorzichtig uit.
  17. Maak het kapje goed leeg met een lepel, er moet een eidooiertje in passen.
  18. Snijd de steeltjes in kleine stukjes, voeg toe en fruit ze.
  19. Voeg de in stukjes gesneden toe. (Houd wat basilicumblaadjes achter als garnering).
  20. Met dit mengsel vul je nu de tot halfvol.
  21. Leg op de vulling een paplepel en een drupje olie.
  22. Zet de 10 minuten in de oven op 180 graden C.
  23. Kook de Quinoa, volgens de gebruiksaanwijzing in een kwartiertje gaar.
  24. Haal de uit de oven en doe ze per stuk apart in een vuurvast bakje.
  25. Breek er een ei op, het eiwit mag eraf lopen, het eigeel moet in de champignon vallen.
  26. Doe wat op de eidooier en zet de bakjes nog 15 minuten in de oven, tot het eigeel gestold is.
  27. Versier de champignon op het bord met wat verse basilicumblaadjes.
  28. Zet de champignon samen met een halve gevulde courgette op een bord en geef hierbij de gekookte Quinoa.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • kruiden kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in monchou en boursin
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in monchou
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout en peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
171 kcal
8%684 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde courgettes met champignons en quinoa