Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Een vegetarische ovenschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.

Smelt de boter in een koekenpannetje en doe daarna de bloem erbij. Roer een paar minuten goed door op "laag vuur", tot het mengsel gaar is. Voeg de bouillon toe (in 4 porties) en blijf roeren, totdat een gladde roux zonder klontjes is ontstaan. Haal de pan van de warmtebron en roer de overige ingredienten er doorheen. Je kunt de saus verrijken door er nog een gebakken sjalotje met paddestoelen (champignons of cantharellen) aan toe te voegen. Als de saus te dik wordt, doe er dan nog een beetje water bij.

Maak een gevarieerd groentenmengsel van: paprika, aardappel, broccoli, ijsbergsla, prei, komkommer, kool, wortel, zoete ui, courgette, aubergine etc. Het maakt eigenlijk niet uit wat je gebruikt, neem datgene wat je lekker vindt. Reken ca. 150 gram mengsel per persoon. Stoom of wok de groenten tot bijna gaar. Een paar abrikozen en/of pruimedanten er doorheen maakt het extra lekker.

Vet een vuurvaste schaal in met olijfolie of boter. Doe de groenten in de schaal en giet de deksaus erover. Snijd de worstjes in plakjes en verdeel ze over de schotel. Strooi er nog wat oude belegen geraspte kaas over en zet de schaal in het midden van de oven. Verwarm de schotel ca. een kwartier.

Serveersuggesties

Lekker met zachtkokende zilvervlies- of andersoortige rijst. De tivall-worstjes kunnen ook worden gebakken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit een vegetarische ovenschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven