Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Culture bonenschotel recept
Culture bonenschotel recept

Culture bonenschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de kidneybonen 12 uur. Neem 2 x het gewicht van de bonen aan water en kook ze 45 minuten.
Snij de knoflook fijn. Rasp de gember. Snij de bosuitjes, de helft van de prei, ui en paprika. Snij je peper heel fijn. (met of zonder zaad hangt af van hoe heet je het zelf wilt) Snij de champignons en wortels in dunne plakjes.
Bak eerst ui, knoflook, gember en voeg daarna de peper toe. Dan de paprika, wortel en prei. Voeg blaadjes jerek purut toe. Dan de champignons en op het laatst de bosui. Daarna alle kruiden en ketjap etc.
Doe de kidneybonen erbij, waarvan je ook wat kookvocht erbij doet.
Laat alles nog een paar minuutjes pruttelen.

Serveersuggesties

Serveer met appelmoes en heel fijngesneden prei. Je kunt het evt. ook met rijst of brood eten. Het is evt. ook lekker te combineren met bijv. gyros, kebab of shoarmavlees. De kruiden uit verschillende culturen geven het een heerlijke smaak.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit culture bonenschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven