Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Balsamicobietenschotel recept
Balsamicobietenschotel recept

Balsamicobietenschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de verpakking van de gekookte bieten open, haal er 400 gram uit en zet het aanwezige bietenvocht apart. Snijd de bieten in schijven van ca. 4 mm dikte en maak van de plakken reepjes met een breedte van ca. 1 cm.
Doe de bietenreepjes in een roestvrijstalen pannetje en voeg daarbij: 50 milliliter water, 4 eetlepels balsamico azijn, 1 eetlepel appel/perendiksap (of 1 eetlepel appel/perenstroop), 1/2 theelepel zeezout, zwarte peper uit de molen en 1 theelepel ras-el-hanout.
Roer alles goed door elkaar. Laat dan het mengsel een kwartiertje zachtjes trekken op een lage warmtebron. Zeef dan het vocht uit de bietreepjes en doe het vocht bij het achtergehouden bietensap. Versnipper de rode ui en bak de snippers in een wok in 2 eetlepels olijfolie glazig, samen met 1/2 theelepel komijnzaadjes, 1/2 theelepel kruidnagelpoeder en de dillezaadjes. I.p.v. het kruidnagelpoeder en de komijnzaadjes kun je ook een theelepel 6-kruidenmix toevoegen. Schenk na een paar minuten een scheut van het rode bietensap bij de uisnippers en verwarm nog een tijdje door op restwarmte. Roer een scheutje water door de maizena en roer het maizenapapje door het resterende bietensap. Roer de zure room tot een gladde saus met een koffielepel bietensap en zet het roommengsel apart. Roer de bietenreepjes door de uisnippers en maak alles flink warm. Voeg dan het bietensap toe en warm even goed door. Zet de warmtebron uit en laat de bietjes nog even nawarmen op restwarmte.
De bereiding van de tivallballetjes: Bak acht balletjes lichtbruin in een eetlepel olie. Rol de balletjes dan door een mengsel van: 1 eetlepels chillisaus, 1 theelepel strong tamari en 1 theelepel gembersaus. Rol de balletjes dan nog even door de warme pan, zodat ze mooi gaan glanzen.

Serveersuggesties

Lekker met gekookte warme aardappelen en per persoon 4 Tivall vegaballetjes. Serveer er bruine saus bij. Serveer het schaaltje roze room er apart bij. I.p.v. zure room kun je ook 50 gram provamel bio-cuisine soja nemen, i.v.m. gevoeligheid voor koemelkprodukten.

Allergenen Informatie

Voor dit balsamicobietenschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven