Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Andijvietaart met jonge kaas recept
Andijvietaart met jonge kaas recept

Andijvietaart met jonge kaas


Ingrediënten


4

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 gr C. Verwijder de buitenste bladeren en de stronk van de andijvie en snijd het blad in gove stukken. Leg 4 plakjes deeg in een vierkant op de bakplaat en druk de naden goed aan. Leg de andere 4 plakjes naast elkaar op een met bloem bestoven aanrecht, druk de naden goed aan en rol de deegplak uit tot een deksel die iets groter is dan de deegplak op de bakplaat.
Verhit de boter of margarine in een ruime braadpan en voeg de andijvie in 2-3 porties toe. Voeg een volgende portie pas toe nadat de vorige is geslonken. Voeg 2 eetlepels water bij de andijvie en stoof de groente met de deksel op de pan op laag vuur in 5.5 minuten gaar.
Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Doe de andijvie in een vergiet en laat die goed uitlekken, druk het overtollige stoofvocht er eventueel uit.
Verdeel de andijvie over de deegbodem, maar laat een rand van 2 cm deeg vrij.
Leg de plakken tomaat op de andijvie en bestrooi het geheel met de kaas. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Leg de deegdeksel op de deeglap met de andijvie. Druk je deegranden stevig elkaar met een vork.
Bestrijk de deegdeksel met de melk en maak er met een mes 3-4 inkepingen in.
Bak de andijvietaart in de oven in 27.5 minuten goudbruin en gaar.

Serveersuggesties

Andijvie is heel gezond, het bevat veel vitamines en mineralen en is rijk aan ijzer. Weinig tijd? Neem dan 800 gr. gesneden en gewassen andijvie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit andijvietaart met jonge kaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven