Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkensmedaillons met aspergerolletjes recept
Varkensmedaillons met aspergerolletjes recept

Varkensmedaillons met aspergerolletjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de asperges, schil ze en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
Snijd de asperges schuin door. Kook de asperges afgedekt in 500ml met een snuf zout en 1 theelepel suiker op een laag vuur in 11 minuten beetgaar. Giet de asperges af en houd hierbij 250 ml kookvocht apart.
Halveer de plakken spek in de lengte. Wikkel 1 plakje spek om 3 stukken asperges tot een rol. Prik het spek vast met de prikkers.
Dep het vlees droog en snijd hem in 8 gelijke plakken.
Verhit de olie in een pan en braad de medaillons kort hierin op hoog vuur aan beide zijden. Breng o smaak met zout en peper.
Leg de medaillons in 1 grote f 2 kleine ovenschalen.
Bak de asperges in het braadvocht rondom. Leg de aspergerolletjes op de medaillons en verwijder de prikkers.
Was de kervel en de peterselie en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak de blaadjes fijn. Roer het sauspoeder door het kookvocht en breng het geheel aan de kook. Roer de boter erdoorheen. Neem de pan van het vuur zodra de boter gesmolten is. Roer de kruiden en de crème fraîche erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper Schenk de saus over de varkensmedaillons en de aspergerolletjes.
Bak het geheel 17.5 minuten in de oven.

Serveersuggesties

Lekker met aardappelpuree.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit varkensmedaillons met aspergerolletjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven