Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Varkensfiletschotel met oosters tintje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de rijst volgens aanwijzing verpakking gaar in water met zout.
Maak de taugé schoon en laat hem uilekken. Snijd het witte gedeelte van de lente-uitjes in ringen, het groene in de lengte aan stukjes.
Pel en snipper de knoflook.
Dep het vlees droog en snijd het in stukjes.
Verhit 3 eetlepels olie in een pan of wok. Bak daarin het vlees-7 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de lente-uitjes, de knoflook en eventueel de sesamolie toe en bak kort mee. Giet 4 eetlepels sojasaus en ruim 200 ml water erbij, breng aan de kook. Laat 1.5 minuten koken op laag vuur.
Hak de cashewnoten grof. Spatel de taugé door het vlees en breng nogmaals aan de kook. Roer de maizena met at water tot een glad papje.
Bind de saus ermee en breng alles op smaak met ca 1 eetlepel sojasaus naar smaak. Strooi de cashewnoten erover en serveer met de rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkensfiletschotel met oosters tintje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven