Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Keukenpapier
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Verhit in een ruime pan ruim olie ongeveer halve liter.
    Als olie heet genoeg is frituur je de stukjes tot ze zacht en bruin van kleur zijn.
    Haal ze eruit en leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
    Doe in een andere pan een scheutje olijfolie en bak de gesnipperde uien glazig.
  2. Rul het erbij.
    Voeg , , en toe en een flink glas water.
    Laat het bouillon worden en het moet enigszins aan de zoute kant zijn.
    Leg de gefrituurde erop en de rauwe erbij.
  3. Doe nog wat van de kruiden eroverheen en voeg gekookt water toe tot ruim 1 cm boven de .
    Leg de deksel op de pan en last het geheel gaar stoven tot de rist zacht is.
  4. Voeg zo nodig extra water toe, maar het water moet helemaal opgedroogd zijn.

    Als alles gaar is neem je een grote schaal en keer je de pan om.
  5. Zorg dat de pan even blijft staan voordat je het eraf haalt.
  6. Zo blijft de vorm beter en valt het geheel niet uit elkaar.

    De bedoeling is dat je een mooie strakke taart krijgt met boven op de gehakt uien bloemkool en onderaan de rijst.

    Suggesties:

    Garneer het geheel met gebaken amandelen en of pijnboompitten.
    gebruik in plaats van gehakt stkjes lamsvlees.

    Je kunt dit gerecht ook maken met aubergines in plaats van bloemkool.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Up side down

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Up side down
VariatieAantalGang
Ma 'aluba (up side down)1Hoofdgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
355 kcal
17%1420 kcal
Vetten
21 g.
30%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Up side down