Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Toscaanse stoofschotel met lam recept
Toscaanse stoofschotel met lam recept

Toscaanse stoofschotel met lam


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Snij het lamsvlees in dobbelstenen. Kruid ze met peper en zout. Pel de knoflook en pers de tenen uit. Neem de rozemarijnblaadjes van de takje en hak grof. Verhit in een stoofpan olijfolie en bak hierin de blokjes lamsvlees rondom aan. Voeg de knoflook toe en fruit kort mee. Voeg dan de tomaat met het vocht toe samen met de wijn en rozemarijn toe. Breng aan de kook, draai de warmtebron laag en stoof alles met een deksel schuin op de pan ongeveer anderhalf uur tot twee uur. Roer zo af en toe even door de pan. Laat de laatste 10 minuten de olijven meestoven. Bestrooi voor het serveren evt. met wat peterselie of stukjes gescheurde basilicumblaadjes.

Serveersuggesties

De duur van de stooftijd is niet alleen afhankelijk van de kwaliteit van het vlees, maar ook van de grootte van de blokjes. Stoof bij voorkeur op zo laag mogelijke stand. Het stoven duurt dan misschien iets langer, maar het maakt het vlees nog zachter.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit toscaanse stoofschotel met lam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven