Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Terschellinger zak koek (recept van mijn moeder)


Ingrediënten


Bereidingswijze


De bloem in een zeef doen boven een mengkom. 1 voor 1 de eieren er bij en de melk er bij. Dit alles roeren, het moet een dikke massa blijven,maar wel roerbaar. Uitgelekte rozijnen erbij en het sap van een halve citroen met snufje kaneel. Verplaats de hele massa in een schone theedoek. De 4 punten van theedoek vast maken en boven pan heet water hangen. Het mag niet in het water hangen, het moet stomen. Na ongeveer anderhalf uur is het klaar. In het midden met sate stokje(of breinaald) kijken of de deeg niet meer plakt, dan de theedoek er af halen en alles op een groot bord storten.

1/2 pakje roomboter langzaam smelten, stroop erbij met een scheutje water en afmaken met allesbinder of maizena.

Allergenen Informatie

Voor dit terschellinger zak koek (recept van mijn moeder) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven