Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Venusschelpen in tomatensaus recept
Venusschelpen in tomatensaus recept

Venusschelpen in tomatensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ui en knoflook pellen en fijnhakken. Olijfolie in een grote pan verhitten en ui en knoflook op zacht vuur laten aanbakken. Vleestomaten pellen door deze kruislings in te snijden en even in een pan met kokend water te dompelen. Tomaten fijnsnijden (zaadjes verwijderen) en in de braadpan bij de uien doen. Witte wijn toevoegen en laurierblad, oregano en tijm toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Gedurende 10 minuten zachtjes laten koken. Intussen venusschelpen onder stromend koud water schoonmaken. Open schelpen verwijderen. Schelpen aan tomatensaus toevoegen en op hoog vuur met half gesloten deksel snel aan de kook brengen. Ong. 10 minuten laten koken en de schelpen die niet geopend zijn, verwijderen. Eventueel nog wat zout en peper aan de saus toevoegen. Direct serveren met (bruin)stokbrood. Dit gerecht kan ook met mosselen gemaakt worden. Past goed op een tapatafel of als voorgerecht.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit venusschelpen in tomatensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven