Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tapasgehaktballetjes in tomatensaus recept
Tapasgehaktballetjes in tomatensaus recept

Tapasgehaktballetjes in tomatensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel en snipper 2 uien. Kneed ze met het gehakt, het ei en het paneermeel tot een soepele massa. Breng goed op smaak met zout en peper. Draai van het gehaktdeeg kleine balletjes. Braad ze in 4 eetlepels hete olie rondom goudbruin. Pel en snipper de resterende ui en knoflook. Verhit 2 eetlepels olie. Fruit de ui en de knoflook glazig. Bak de tomatenpuree even mee. Voeg de tomaten (inclusief vocht) de wijn en de sherry toe. Druk de tomaten een beetje fijn. Breng het geheel aan de kook en laat zonder deksel 10 minuten pruttelen. Breng de saus goed op smaak met zout, peper en chilipoeder. Hak de olijven. Roer ze met de gehaktballetjes door de saus. Smaken zowel warm als koud.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tapasgehaktballetjes in tomatensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven