Courgettesandwich

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Laat de uitlekken en haal het uit elkaar met een vork.
  2. Was de en snijd de uiteindes eraf.
  3. Snijd de groente dan in plakjes van circa 1 cm.
  4. Je hebt een even aantal plakjes nodig.
  5. Ik haal er meestal 18 a 20 uit.
  6. Ik houd het hier bij 18 plakken.
  7. De in 18 mooie, dunne plakken snijden.
  8. Heb je nog over, snijd dan 1 a 2 plakjes heel fijn.
  9. Doe de olie en de in een kopje en kwast de beide kanten van de courgetteplakken in met dit mengsel.
  10. Verhit de extra halve eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de courgetteplakken aan beide kanten heel even.
  11. Ze mogen absoluut niet te zacht worden.
  12. Zo nodig olie toevoegen.
  13. Laat de plakken goed uitlekken op keukenpapier.
  14. Prak de 2 eieren en meng de en , en (en eventueel en de stukjes tomaat) erdoor.
  15. Voeg en naar smaak toe en meer of als het mengsel te droog is.
  16. Het moet smeuiig blijven, maar niet nat.
  17. Verdeel dit mengsel over de helft van de courgetteplakken en dek die dan af met de andere plakken, zodat je een "boterham" krijgt.
  18. Leg op elke sandwich nu een plak tomaat en bestrooi met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hardgekookte eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in augurk
  • kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sambal kan sporen bevatten van vis en Allergie in tonijn
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
49 kcal
2%441 kcal
Vetten
1 g.
2%9 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%18 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Courgettesandwich