Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zuurvlees (zoervleis oet mestreech) recept
Zuurvlees (zoervleis oet mestreech) recept

Zuurvlees (zoervleis oet mestreech)


Ingrediënten


Bereidingswijze


De gesneden runderpoulet (3 x 3 cm) een nacht in de azijn zetten zodat alles onderstaat (Ongeveer 12 uur). De gesneden uien fruiten in de boter. De poulet toevoegen met laurierblaadjes en kruidnagels en een half uur laten sudderen. Voeg een glas water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat ongeveer 1,5 uur zachtjes stoven. Nu de suiker en de stroop toevoegen en doorroeren. De saus binden met 3 eetlepels maizena en 3 eetlepels water.

Serveersuggesties

Lekker bij frietjes of aardappels.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit zuurvlees (zoervleis oet mestreech) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Zuurvlees (zoervleis oet mestreech) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7.3 / 10 in 3 recensies

 • Geweldig recept. Beter als zoervleis van friture Reitz oet Mestreech. Ik heb de azijn mede gebruikt, stond niet in het recept. Sukadelappen (vet weg snijden) zijn ook heel goed bruikbaar.
  Theo ter Horst gaf dit recept op 3 juni 2017 4 uit 5 sterren
 • Heerlijk! Ik woon in Zweden en kan hier geen appelstroop krijgen, dus die heb ik door geconcentreerde appelsap (zonder toegevoegde suiker) vervangen. Werkt prima! Wij eten het met zuurkoolstamppot uit... Lees reactie
  Hannie gaf dit recept op 30 juni 2016 4 uit 5 sterren
 • Heerlijk recept ook zeer geschikt om te eten met gebakken aardapels of patat. Als (patat)stoofvlees.
  Eelcohartog gaf dit recept op 25 december 2010 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven