Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zoer Vleis  (Limburgs zuurvlees) recept
Zoer Vleis  (Limburgs zuurvlees) recept

Zoer Vleis (Limburgs zuurvlees)


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


1. Snijd het vlees in blokjes. Bestrooi met peper en zout. Verhit 25 gram boter in een braadpan tot het schuim begint weg te trekken. Schep de helft van het vlees in de pan en bak het al omscheppend tot het vlees lichtbruin van kleur is. Voeg de rest van het vlees toe en bak alles al omscheppend heel lichtbruin.
2. Schenk de azijn en 100 ml warm water langs de wand van de pan bij het vlees. Voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen en kruidnagels toe. Breng het geheel aan de kook en doe de deksel op de pan. Stoof het vlees 1 uur op laag vuur.
3. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de ui in 5 minuten al omscheppend goudbruin. Schep de uien met appelstroop en ontbijtkoek door het vlees en stoof nog 1 1/2 uur. Voeg eventueel nog een scheutje warm water toe. Breng het zuurvlees op smaak met suiker, peper en zout.
Het zuur van de azijn die in Limburgs zuurvlees wordt gebruikt, wordt gecompenseerd door de friszoete appelstroop en de kruidige smaak van de ontbijtkoek, die ook de jus bindt. Traditioneel wordt zuurvlees gegeten met dikke frieten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zoer vleis (limburgs zuurvlees) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven