Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Winterse stoofpot met abdijbier recept
Winterse stoofpot met abdijbier recept

Winterse stoofpot met abdijbier


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Kruid vlees met peper en zout. Smelt boter in grote braadpan. Voeg hamsnippers toe en bak tot ze zacht bruin zijn. Schep uit met schuimspaan, bak vlees om en om bruin in zelfde braadvet en voeg eventueel nog wat boter toe. Voeg azijn, tijm, wortel, laurierblad, knolselderij en gebakken uien toe. Bak even door, giet vervolgens 3/4 flesje bier en de bouillon erbij tot het vlees net onderstaat. Laat half uur zacht pruttelen op kleinste vuur van sudderplaat. Besmeer de boterhammen met mosterd en verdeel het in klein stukjes. Bind hiermee de saus, laat nog een half uurtje pruttelen. Roer de rest van bier en de appelstroop er door en laat 10 minuten doorwarmen. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Serveersuggesties

Met gekookte aardappelen en bestrooien met peterselie. Drink een zelfde biertje erbij.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit winterse stoofpot met abdijbier recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven