Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vlaamse runderstoof met bokbier recept
Vlaamse runderstoof met bokbier recept

Vlaamse runderstoof met bokbier


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit de olijfolie en de boter in een braadpan en bak de helft van het vlees op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg tijdens het bakken zout en peper toe.
Schep het vlees op een bord en dek af met aluminiumfolie, bak de rest van het vlees, schep dit gedeelte ook op een bord en dek af.
Verlaag het vuur en bak de uien vervolgens 2 minuten in het achtergebleven vet. Roer de bloem er goed door en schenk de hete bouillon alroerend in de pan. Voeg het bier, de laurierblaadjes, de kruidnagels, en de tijm toe, roer alles goed door elkaar en voeg dan het aangebakken vlees en de vleessappen toe.
Leg een deksel op de pan en breng het geheel aan de kook.
Verlaag daarna het vuur en laat 2 1/2 uur op een heel laag pitje zacht stoven, maar roer af en toe.
Roer aan het eind de cranberrycompote erdoor en laat het gerecht nog 10 minuten sudderen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vlaamse runderstoof met bokbier recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven