Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Szeged goulash


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de uien schoon en snijd ze in niet te kleine blokjes. Bak ze tot glazig in het vet, voeg het vlees toe en bak hem tot bruin. Voeg de paprikapoeder en gehakte zuurkool met water van de zuurkool toe. Breng op smaak met laurier, zout en komijn en giet er een beetje water bij. Voeg tenslotte de geperste knoflook toe en bak tot het vlees zacht is. Meng uiteindelijk de zure room erbij en laat alles nog even pruttelen. Indien nodig, breng nog op smaak met zout en peper.

Serveer met knoedel, gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Serveersuggesties

Deze heerlijke specialiteit is afkomstig uit Hongarije maar niet – zoals vele mensen denken – uit de Hongaarse stad Szeged. De naam van dit goulash is afgeleid (fout) van de originele versie – Hongaarse Székelygulyás (goulash van Székely), wat is een schotel van vele variaties die zuurkool bevat.

Allergenen Informatie

Voor dit szeged goulash recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven