Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stoofpotje hazenbout recept
Stoofpotje hazenbout recept

Stoofpotje hazenbout


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snipper de sjalotjes fijn. Snijd de worteltjes in plakjes. Steek de kruidnagels in een laurierblad. Verkruimel de plakken ontbijtkoek. Klop het ei in een kommetje los. Bestrooi de hazenbouten met zout. Verhit 100 gram boter in een braadpan en bak de hazenbouten rondom bruin. Bestuif de bouten met bloem. Voeg de tomatenpuree toe en bak het even mee. Schenk de wijn in de pan. Voeg de sjalotjes met wortelplakjes en laurierblaadjes toe. Stoof het geheel in 1,5 uur afgesloten gaar. Neem de hazenbouten uit de pan en snijd het vlees in stukjes. Verwijder de laurierblaadjes met kruidnagels. Leg het vlees terug in de pan. Snijd de champignons in plakjes en voeg ze met de ontbijtkoek en stroop toe aan het gerecht. Stoof het geheel nog 30 minuten op laag vuur. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Verdeel het gerecht over 4 ovenvaste schaaltjes en bestrooi ze met peterselie. Rol het brood iets uit en bestrijk de bovenkant met boter. Leg op elk schaaltje een sneetje brood met de boterkant naar boven. Plak de randen vast met het ei. Plaats de schaaltjes in het midden van de oven tot het brood bruin kleurt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit stoofpotje hazenbout recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven