Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stoofpotje citroen- gemberkip met gedroogd fruit recept
Stoofpotje citroen- gemberkip met gedroogd fruit recept

Stoofpotje citroen- gemberkip met gedroogd fruit


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Snij de kip in 2 delen en wrijf in met peper en zout. Verwarm een braadpan en voeg de olie toe. Bak de kip aan alle kanten bruin. Fruit als de kip bruin is de gesnipperde knoflook, sjalot, geraspte gember en peper kort mee. Blus het geheel af met de wijn en laat even koken. Voeg nu de bouillon, citroenschil en compote toe en laat het geheel anderhalf uur op een lage stand garen.

Verwijder de kip uit de pan en zeef het kookvocht. Laat de kip even koelen en pluk het vlees van de botten. Het vel en bot kan weg, het vlees gaat terug bij het kookvocht. Voeg de vruchten toe aan de pan en laat de smaken nog een half intrekken op laag vuur. Bind eventueel met maizena en breng op smaak met peper en zout.

Serveersuggesties

Lekker in combinatie met rijst en brocolli!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit stoofpotje citroen- gemberkip met gedroogd fruit recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Stoofpotje citroen- gemberkip met gedroogd fruit heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Tof recept ga Ik maken!
    Bezoeker gaf dit recept op 6 februari 2016 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven